Homburg Belgium is importeur Vlaanderen van Ag Leader. Ag Leader is pionier en marktleider op gebied van precisielandbouw.

Over Ag Leader

Homburg Belgium verzorgt in Vlaanderen het importeurschap van Ag Leader precision farming technologie. Wij zullen de verkoop en service verzorgen van alle Ag Leader producten via ons kantoor en via onze dealers.

Sinds 1992 produceert Ag Leader hoogwaardige en innovatieve tools voor de precisielandbouw. Ag Leader richt zich daarbij op efficiënter werken, verbetering van uw besluitvorming, beter zaaien en verzorgen, het beperken van vermoeidheid bij chauffeurs en meer. Wat begon met een mobiele opbrengstmonitor is uitgegroeid tot volledige oplossingen voor uw landbouwbedrijf, die het hele jaar door toepasbaar zijn. 

De producten van Ag Leader worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en uitzonderlijke gebruiksgemak. Ze voeren waardevolle taken en functies uit die andere producten niet bieden.

Ag Leader producten

Displays: alles in één scherm

Ag Leader Compass & InCommand Displays bieden overzichtelijke, gebruikersvriendelijke en uniforme bediening voor rechtrijden, ISOBUS en werktuig aansturing/besturing, alles tegelijk en in één scherm. De intuïtieve Ag Leader schermen kenmerken zich door:

  • Eenduidige bediening voor sporen, perceelsranden, bewerkingen, voertuigen etc.
  • Uniek: snelwisselfunctie tussen verschillende lijnen, automatische perceelsherkenning, kopakkers etc.
  • Minimaal aantal stekkerverbindingen voor snel en eenvoudig overzetten
     

Stuursystemen

Ag Leader heeft met DualTrac, SteerCommand Z2 en SteadySteer stuurmotor stuursystemen voor alle toepassingen in het veld en die te combineren zijn met de verschillende type schermen.

De verschillende stuursystemen zijn:

  • DualTrac voor extra hoge nauwkeurigheid en geschikt voor snelheden vanaf 80 m/u
  • SteerCommand Z2 enkel antenne systeem voor de meeste toepassingen
  • SteadySteer stuurmotor met snelbevestiging en waarbij het stuur van de trekker kan blijven zitten
    Lees hier meer over de aanbieding Starterkit Stuurhulp GPS.

DirectCommand

De DirectCommand productgroep van Ag Leader bestaat uit een aantal (deels modulaire) regelunits en bedienopties.
Met DirectCommand is het mogelijk om vloeistoffen, granulaten of zaden te doseren. Voor vloeistoffen en plantmachines is er ook de mogelijkheid voor sectieschakeling. Ook is een een ISOBUS Liquid module die ook met andere merken ISOBUS GPS schermen compatibel is.

OptRx gewassensoren

De Ag Leader OptRx gewassensoren kijken met u mee om het maximale uit uw gewas te halen. De sensoren meten namelijk de reflectie van uw gewas en geven op basis daarvan direct een inzicht in de staat van uw gewas. De OptRx sensor kan direct tijdens het scannen de waarneming omzetten in een variabele en optimale dosering van uw kostbare meststoffen en/of chemicaliën. 

SMS Software en het AgFinity cloudplatform

SMS, wat staat voor Spatial Management System ofwel beheer van uw percelen, is de Farm Management software van Ag Leader.
SMS is een van de meest complete, krachtige en universele tools die beschikbaar zijn. SMS is daarbij niet alleen geschikt voor Ag Leader schermen maar voor vrijwel alle gangbare GPS en ISOBUS schermen van alle merken.

Met het AgFiniti platform heeft u uw teeltdata, kaarten altijd bij de hand. AgFiniti kent apps, website, toegang via SMS en InCommand schermen welke via WiFi en internet met elkaar gekoppeld worden.

ISOBUS & Ag Leader: alles in één scherm

Geen enkele fabrikant heeft zoveel mogelijkheden met ISOBUS als Ag Leader. De moderne InCommand displays maar ook de Integra, Versa en Compass schermen zijn geschikt.
Naast werktuigbediening zijn de schermen (op het Compass scherm na) ook geschikt voor automatische sectieschakeling en variabele dosering met taakkaarten. 

Ook oudere trekkers zijn met Ag Leader apparatuur eenvoudig te voorzien van ISOBUS. ISOBUS is ook eenvoudig te combineren met de gebruikelijke GPS functies als stuurhulp, teeltregistratie en werktuigbesturing.
Met een optionele Multiple Product Unlock kunt u ook nog eens tot maximaal 8 producten/werktuigen tegelijk doseren en loggen.

Vocht- en opbrengstmeting

Ag Leader is uitvinder en marktleider op het gebied van opbrengstmeting voor Maaidorsers.
Meer dan 25 jaar geleden zijn de eerste systemen op de markt gebracht in de loop der jaren werd Ag Leader hofleverancier bij de grote bekende maaidorser fabrikanten.
Met opbrengst- en vochtmeting voor maaidorsers krijgt u inzicht in uw gewas en uw percelen. U heeft direct inzicht in wat er van het perceel komt, of het vochtgehalte acceptabel is en waar de goede en slechte plekken zich bevinden.
 

Is Ag Leader interessant voor u of heeft u nog vragen?
Neem contact op met Marijn van den Akker, productspecialist Ag Leader.
Is Ag Leader interessant voor u of heeft u nog vragen?
Neem contact op met Joren Vermeiren, productspecialist Ag Leader.

Klanten over Ag Leader


- Loonwerken Van Dijck nv in Sint Lenaarts -

“Nauwkeurig bemesten door GPS-sectieafsluiting
doe ik met de ParaDyme RTK-GPS dakmodule van Ag Leader.
Hiermee kan ik snel wisselen tussen meerdere trekkers en
bovendien werkt het systeem bij lage rijsnelheden zeer nauwkeurig.”

 

- Peter Baars, Bloemenkweker uit Nieuw-Vennep -


- Jacob Branderhorst, akkerbouwer uit Eethen -

“Investeren in RTK-GPS en GPS gestuurde machines lijkt misschien excessief wanneer je, zoals wij, 15 ha bloemen kweekt. Echter, arbeid is onze grootste kostenpost en gaat kwaliteit boven alles.
Door topkwaliteit uitgangsmateriaal te kopen, goed met de bodem om te gaan en nauwkeurig te werken probeer je het steeds weer beter te doen.”

 

- Peter Baars, Bloemenkweker in Nieuw-Vennep -

“We zijn destijds begonnen met Autofarm producten
en dit ging over in Ag Leader.
Inmiddels hebben we meerdere generatie systemen: 
van GPS tot sectieschakeling op de spuitmachines. Dat getuigt van een jarenlange prettige samenwerking in combinatie met goede producten.”

 

- Kees van Dun, Loonbedrijf Van Dun uit Rutten -

Service & Downloads

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.