digitroll

PMH Investments investeert in Homburg Holland

PMH Investments investeert in Homburg Holland, een leverancier van geavanceerde precisielandbouwtechniek

PMH Investments verwerft een substantieel aandelenbelang in Homburg Holland, actief in de precisielandbouwtechniek op het gebied van gewasverzorging, grondbewerking en zaaitechniek.
In samenwerking met PMH Investments wil de huidige directeur-aandeelhouder Jack Thibaudier de stevige positie van Homburg Holland op een duurzame manier verder uitbouwen.

Investeren in precisielandbouw is een must:

De wereldbevolking groeit hard en het is een enorme uitdaging voor de landbouw om haar te blijven voorzien van gezond voedsel. Dit vraagt om een toekomstbestendige landbouw waarin aandacht is voor bodem, water, klimaat, landschap en biodiversiteit.
Een sector volop in beweging met aandacht voor nieuwe technologieën, zoals precisielandbouw en het mechanisch wieden van onkruid met robots.
Voor precisielandbouw worden diverse technologieën zoals GPS, camera- en sensortechnologie, ICT en robotisering ingezet voor plaats-specifieke teelthandelingen. De telers van ons voedsel gaan steeds meer op de digitale toer.

Homburg Holland is gevestigd in Stiens en beschikt over eigen producten in de vorm van de drainagereiniger en innovatieve smart farming oplossingen om werktuigen middels GPS optimaal aan te sturen. Daarnaast beschikt Homburg Holland over importeurschappen van hoogwaardige merken, waarmee het een totaaloplossing biedt op het gebied van precisielandbouw.
Homburg Holland heeft importeurs en dealers in 40 landen en eindklanten in meer dan 60 landen. Homburg Holland wil als vooraanstaand speler verder doorgroeien op het gebied van geavanceerde precisielandbouw en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.

Jack Thibaudier, Directeur Homburg Holland, verklaart:

“Naast verdere groei met onze importeurschappen in de Benelux zie ik wereldwijde groeikansen in de akkerbouw betreffende de doorontwikkeling van ons product SmartSolutions. Met deze soft- en hardware sturen we op GPS-basis de werktuigen achter de trekkers aan.
Verder kunnen wij ons wereldmarktleiderschap in drainagereinigers uitbreiden met klimaat afhankelijke regelsystemen waarbij drainage gekoppeld wordt aan subirrigatie.
Voor deze volgende groeifase zochten wij naar een investeerder met een ondernemend en no-nonsens profiel en ervaring in het samen verder excelleren van een onderneming. Deze partner hebben wij in het Friese PMH Investments gevonden.
Het team van PMH bestaat uit zeer prettige persoonlijkheden die goed passen bij de cultuur van Homburg. Ze begrijpen onze drive om, met agronomie als basis, wereldwijd te willen groeien in geavanceerde precisielandbouwtechnieken. Je kunt goed met ze sparren over strategische vraagstukken en verbindingen maken. Met de toevoeging van haar expertise kunnen wij nu onze groei op een duurzame wijze verder versnellen en onze internationale positie verstevigen.”

Durk van der Meer, Directeur PMH Investments, geeft aan:

“Homburg Holland beschikt over een sterke organisatie en is wereldwijd actief met een mooie productportfolio. De onderneming heeft voldoende groeimogelijkheden: uitbouw van de export, de softwareontwikkeling en de watermanagement oplossingen. Wij kijken er naar uit om samen met Jack Thibaudier en zijn team de verdere expansie van Homburg Holland te realiseren en een bijdrage te leveren aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw”.

Over PMH Investments

PMH Investments is een onafhankelijke particuliere participatiemaatschappij en richt zich op kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die beschikken over een stevig groeipotentieel.

Door de combinatie van kapitaal en een actief betrokken benadering helpt PMH Investments dit potentieel optimaal te benutten en om te zetten in prestaties. Zo wordt er gezamenlijk gebouwd aan een toekomstbestendige onderneming en lange termijn waarde-creatie.
In het tweede halfjaar van 2022 verkocht PMH Investments haar belang in IT-detacheerder Ventus uit Heerenveen aan het private equity fonds Antea. In hetzelfde jaar werd er een substantieel belang genomen in VIB Netwerken uit Zuidbroek.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.