garford

Familie Stark bekroond als Ondernemers van het Jaar in Zweden

Ondernemers van het Jaar

Dagens Industri

Jaarlijkst reikt het grootste zakenblad in Scandivanië, Dagens Industri, de prijs uit voor Ondernemer(s) van het Jaar.
Dit jaar is de 2e generatie van de eigenaarsfamilie Stark bekroond met deze titel. Het Zweedse zakenblad met meer dan 300 000 dagelijkse lezers en de jury geeft de volgende motivatie over de familie Stark:

Juryrapport luidt als volgt:

"De broers en zus Christer, Christina, Andreas en Bo Stark hebben met groot succes en vooruitziendheid de productie en verkoop van landbouwmachines uit Väderstad gedreven, waar de ouders het bedrijf in 1962 oprichtte.
Väderstad heeft de voorwaarden geschapen voor een duurzamere en efficientere landbouw door middel van hightech landbouwmachines en methoden van wereldklasse.
De redenen voor het succes zijn talrijk, zoals het innovatieve vermogen van de eigenaren, de goede samenwerking tussen hen, de moed om de wereldmarkt te betreden en de lokale verankering."

Trots

"Wij geloven in duurzaamheid en continuïteit op lange termijn. Väderstad is begonnen als klein familiebedrijf met de wens om het dagelijks werk voor onze boeren te verbeteren en te vereenvoudigen. Hoewel er sindsdien veel is gebeurd, is het nog steeds de ziel en het hart van ons bedrijf, terwijl we keer op keer hebben laten zien dat we kunnen innoveren, de volgedne stap kunnen zetten en het bedrijf kunnen zijn dat ontwikeling vooruit stuwt.
Wij zijn enorm trots op deze prijs, maar we zijn even trots op al onze getalenteerde medewerkers en ons management. Zonder hen waren we niet gekomen waar we nu zijn", zegt Christina Stark, voorzitter van de raad van bestuur van Väderstad.

Meer over Väderstad

Väderstad werd in 1962 opgericht door Rune en Siw Stark en blijft een echt familiebedrijf waar de 2e en in de laatste jaren ook de 3e generatie van de familie het bedrijf blijft runnen. 
Väderstad voorziet de moderne landbouw van innovatieve, zeer efficiënte landbouwmachines en -methoden. Door het werk te vereenvoudigen en de resultaten voor de boer te verbeteren, is de visie van het bedrijf om 's werelds toonaangevende partner te worden voor een uitstekende opkomst.

Toekomst

De Väderstadgroep is familiebezit en het hoofdkantoor is gevestigd in Väderstad - Zweden. Väderstad vertegenwoordigd in 40 landen en op alle continenten. In 2020 had Vädersatad 1.550 werknemers en een omzet van 340 miljoen dollar.
Per 1 februari 2022 treedt Henrik Gilstring aan als CEO van Väderstad. Henrik, de zoon van Christina Stark en de kleinzoon van Rune en Siw Stark, zal zo de familiietraditie voortzetten wanneer hij het overneemt van Väderstad's huidige CEO Mats Baverud.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.