homburgbelgium

Verslag: Väderstad dealer- en klantenreis

Zweeds welkom!

In de historie van Homburg is de groep voor de Väderstadreis nog nooit zo groot geweest. Het aantal aanmeldingen was enorm. Met maar liefst 38 mensen uit Nederland en België vertrokken we 15 juni naar Zweden...

3 vliegvelden = 1 groep

Vanaf Brussels Airport en Schiphol Amsterdam (hier vertrokken 2 verschillende groepeh) kon op woensdag 15 juni de groep compleet worden gemaakt in Stockholm.

Het welkomstdiner was in Värdshus, waarna de groep naar hotel Starby in Vadstena werd gebracht.

De volgende dag was de officiele TOUR day.

Gastvrij en hartelijk

Na een welkomstwoord en presentatie van Henrik Gilstring, één van de CEO's van Väderstad (3e generatie), was gelijk duidelijk dat Väderstad ons graag verwelkomde! Er werd op ons gerekend; de Belgische -en Nederlandse vlag hing uit!

De ochtend bestond, naast de presentatie, uit velddemonstraties en de demo in de Steengroeve. In de middag stond een fabrieksrondleiding, de Proceed, Rune's werkplaats en innovatie centraal.

Velddemonstraties

Na de presentatie was het tijd voor koffie waarna de groep over 2 wagentjes werd verdeeld. Zo kon iedereen het goed zien door aan weerszijden van de machines tijdens de demonstraties te rijden.

Er stonden maar liefst 15 combinaties klaar; van Swift, Rapid en Spirit tot verschillende Carriers (waaronder de nieuwste XT), de bekende Tempo maar ook de Inspire en NZA. Impressive! 
Vanuit Homburg verzorgden Lasse, Ron en Marijn de uitleg bij iedere machine.

Carrier XT In de steengroeve

De gasten konden live zien hóe zwaar de machines worden getest om kwaliteit te waarborgen. Onder ruwe omstandigheden worden ze keer op keer aan verschillende beproevingen onderworpen.
Door hard over de stenen te rijden, krijgen schijven, beitels en het frame het zwaar te verduren.
Wist u dat Väderstad standaard 2 jaar garantie geeft op machines of 1000 ha/ per meter werkbreedte (maar net wat het eerste komt)? Bij schijven wordt zelfs levenslange garantie op breuk gegeven!

Hoe het 60 jaar geleden begon...

Rune's werkplaats

Rune Starke begon rond 1960 met de ontwikkeling van zijn eerste machine. Grondbewerken op een slimmere manier; daar draaide het om. De buurman zag dit en kocht gelijk machine nummer 1. De rest is geschiedenis....

De vier kinderen van Rune zetten als tweede generatie het bedrijf voort en inmiddels staat de 3e generatie al aan het roer. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf welke vertegenwoordigd is in 40 landen en op alle continenten. 

Filosofie van Väderstad

Väderstad voorziet de moderne landbouw van innovatieve, zeer efficiënte landbouwmachines en -methoden. Door het werk te vereenvoudigen en de resultaten voor de boer te verbeteren, is de visie van het bedrijf om 's werelds toonaangevende partner te worden voor uitstekende opkomst.

Väderstad biedt werk aan 1900 mensen en kent een omzet in 2021 van €420 miljoen.

Innovatie en toekomst

Precisie is het sleutelwoord

In de middag was het tijd voor de presentatie van de Väderstad Proceed. Het 3e prototype kregen wij te zien en kent een nog nauwkeuriger van zaaien. In de toekomst draait het om een nog hogere opbrengst pér zaadje. 
Er wordt daarom zowel naar de zaaiafstand ín de rij gekeken, als naar de exacte zaaidiepte. De onthulling van de Proceed zal later in het jaar plaats vinden.

Farm visit bij de familie Samuelson

Akkerbouw en Pluimvee

Bij het familiebedrijf van de familie Samuelson, circa 30 minuten vanaf Väderstad, waren wij te gast. Hier presenteerde Gustav Samuelson meer over de bedrijfsvoering van dit gecombineerde akkerbouw- en pluimveebedrijf.

Met 3 tractoren en verschillend Väderstadmachines én een combine opereren zij op 480 hectare. De teelten zijn o.a. zomer- en wintertarwe, koolzaad en andere granen. 

38 deelnemers

De groep bestond uit klanten, potentiële klanten en dealers uit Nederland en België. Daarnaast vergezelden drie journalisten ons tijdens de reis. Zij maakten mooie reportages en ter plaatse ontstonden nieuwe ideeen. Deze zullen in de aankomende maanden vast in de verschillende meida terug komen.

Het is bijzonder om te merken dat in een paar dagen, zo veel verschillende groepjes mensen één gezellige club wordt.
Zij zijn allemaal verenigd door het vriendelijke, hartelijke Väderstadgevoel.......

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.