vaderstad

Wereldprimeur: Väderstad hefgedragen maïszaaier 12 rijen op 75 cm

Väderstad hefgedragen maïszaaier
12 rijen op 75 cm

Homburg Belgium heeft, in goed overleg met Väderstad International, de TPV12 met een werkbreedte van 9m ontwikkeld en geproduceerd. Väderstad levert zelf de hefgedragen zaaimachine tot 10 rijen en heeft deze nieuwe uitvoering van de Tempo niet standaard in het pakket. 

Maïs zaaien op 75cm

De machine is ontwikkeld voor de Belgische -en Nederlandse loonwerkers die op zoek zijn naar een capaciteitsmachine met een grote werkbreedte, maar toch de wendbaarheid willen van een hefgedragen machine.

Deze precisiezaaier met capaciteit, is met zijn 75cm rijafstand voornamelijk bedoeld voor het maïs zaaien. Uiteraard is de TPV12 ook eenvoudig terug te zetten voor het zaaien van gewassen met 50 cm rijafstand en een werkbreedte van 6m.

Uitschuifbaar frame

Het standaard Väderstad 6m basisframe wordt in eigen huis uitgebreid met een telescopisch frame welke ervoor zorgt dat aan beide zijden de 2 buitenste elementen uitschuiven naar een rijafstand van 75 cm.
Voor het transport schuiven de laatste drie elementen tegen elkaar om de transporthoogte te beperken en onder de 4m te blijven.

Gebruiker Haveneers in Bree

“De afgelopen weken is de machine afgebouwd, getest en afgeleverd bij Loonbedrijf Haveneers in Bree – België. Haveneers heeft veel ervaring in het zaaien met 12 rijers.
De indrukken van de machine zijn zeer positief: de machine gedraagt zich zoals theoretisch is voorspeld. Klanten reageren erg enthousiast en wij zien veel interesse in België en Nederland, maar ook wereldwijd zien wij potentieel voor de TPV12”, aldus Joren Vermeiren, productspecialist Homburg Belgium.

In de media

Wij delen graag met u de informatie welke over de TPV12 zijn geschreven of gefilmd door de vakpers.

Aan de linkerzijde vindt u de video gemaakt door Antoon Vanderstraeten van Hectares.be

Hiernaast staat de video, gemaakt door Dieter Theyssen van Trekkerweb.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van deze hefgedragen
12 rijer voor het zaaien van o.a. mais?
Natuurlijk kunt u de 12 rijen ook op 50cm zetten waardoor andere gewassen
gezaaid kunnen worden.


Bel voor vragen gerust naar telnr. 0472 94 28 21.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.