vaderstad

Recordomzet voor Väderstad in 2023

Väderstad, een van de wereldleiders op het gebied van grondbewerking, zaaien en planten, heeft een nieuw recordomzet van €610 miljoen bereikt in boekjaar 2023. Dit is een stijging van 25 procent in de verkoop, vergeleken met boekjaar 2022, en dit positieve resultaat zorgt voor de mogelijkheid tot voortgezette investeringen ter ondersteuning van de wereldwijde voedselproductie.

Sinds 2020 is de omzet van Väderstad meer dan verdubbeld: van €300 miljoen in boekjaar 2020 tot €610 miljoen in boekjaar 2023. Tegelijkertijd zijn de afgelopen jaren zwaar geweest voor zowel boeren, bedrijven als de samenleving als geheel. Het tumult kwam vanwege politieke onrust, een oorlog in Europa, klimaatveranderingen, hoge rentetarieven, hoge grondstofprijzen en volatiele graanprijzen.

"De markt en de bereidheid van onze boeren om te investeren worden beïnvloed door veel verschillende factoren die grotendeels buiten onze controle liggen. Ondanks dit hebben we onze verkoop in veel markten verhoogd, waarbij vooral Noord-Amerika en West-Europa positief opvallen. We zijn zeer vereerd deze omzetgroei te hebben gerealiseerd, waarbij de vraag naar onze producten gedurende het jaar hoog is geweest," zegt Rebecca Nygren, Vice President Finance & Legal bij Väderstad.

Gezien de succesvolle afgelopen jaren, zet de trend van grote investeringen zich voort voor Väderstad. In totaal heeft Väderstad €43 miljoen geïnvesteerd in 2023, inclusief een uitbreiding van de fabriek in het dorp Väderstad met extra ruimtes voor assemblage en schilderen, evenals een nieuw klantencentrum en nieuwe kantoren in onze Amerikaanse vestiging in Wahpeton, North Dakota.

De verhoogde omzet heeft onze financiële resultaten op een positieve manier gestimuleerd vergeleken met vorig jaar. Dit betekent dat we kunnen blijven investeren in onze locaties, om de capaciteit in onze productie te verhogen om boeren wereldwijd te voorzien van onze efficiënte en hoogwaardige machines voor een duurzame en efficiënte voedselproductie," zegt Rebecca Nygren.

Väderstad is ook gegroeid in aantal werknemers wereldwijd, van 2.000 in boekjaar 2022 tot 2.200 in boekjaar 2023.

Deze week heeft Väderstad ook het Duurzaamheidsrapport voor 2023 uitgebracht, waarin je meer kunt lezen over het gehele boekjaar over 2023 en hoe we blijven werken aan een duurzame toekomst voor onze producten, onze mensen en onze planeet.

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!


Stel een vraag

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.